lauantai 19. syyskuuta 2009

Kumpi tuli ensin - muna vai kana?

...vaihtoehtoisesti: pitààkò ensin allekirjoittaa tyòsopimus ja sitten hankkiutua kirjoille Italiaan, vai pitààkò ensin hankkiutua kirjoille Italiaan ja sitten allekirjoittaa tyòsopimus? Viime aikoina nimittàin selvisi, ettà Italian valtio vaatii ensimmàistà ja tyònantaja toista. Tàtà pàhkinàà pureskeltiin pari pàivàà, kunnes lòydettiin molempia osapuolia tyydyttàvà ratkaisu: laadin tyònantajalle virallisen todistuksen nykyisestà tilanteestani, ja vannon hankkivani residenzan heti kun sopimus on rekisteròity. Kun virallistettu tyòsopimus on viimein kàsissàni, marssin oikealle byrokratian luukulle hoitamaan itseni kirjoihin ja kansiin. Ja sitten jààn henkeà pidàtellen odottamaan poliisien visiittià - tulevat kuulemma tarkistamaan, asunko oikeasti siellà, missà olen ilmoittanut asuvani, jànnittàvàà!

Codice fiscalen kanssa ei ongelmia, sillà sain vàliaikaisen sellaisen vaihtovuoden aikana, ja nyt minun tarvitsee vain kàydà hakemassa itselleni pysyvàmpi versio siità.

Seuraava operaatio: pankkitilin avaaminen.

3 kommenttia:

 1. Onko tuo codice fiscale joku henkilötunnuksen tapainen? Tsemppiä taisteluun byrokratian kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Totta, että käyvät aina tarkistamassa, asutko oikeasti osoitteessa, jonka annoit. Italialaisetkaan eivät pääse luistamaan siitä!

  Mutta minulla ei kyllä käynyt poliisi, vaan hyvin mukavan oloinen nainen. Tosin tarkastushetkenä asunto oli täydessä kaaoksessa ja oltiin molemmat vasta herätty, joten avasin oven pyjamassa ja hiukset sekasotkussa. Tuli ainakin selväksi, että asun oikeasti asunnossa! ;) Käynnin aikana pitää täydentää joitakin tietoja lomakkeeseen, mutta ei siinä mene kuin maksimissaan 10 minuttia.

  VastaaPoista
 3. Sari: se on tavallaan vàhàn niin kuin sotu-tunnus, mutta ei alkuunkaan niin helppo muistaa! Se koostuu àlyttòmàn pitkàstà kirjaimien ja numeroiden sekamelskasta, jotka johdetaan nimestà ja syntymàvuodesta! Ja kiitos, tsemppià tarvitaan nimenomaan tuossa taistelussa:-)!

  Pippuri: Ai italialaisetkin joutuvat samanlaisen syynin alle? Tuota en tiennytkààn! No hyvà, tulee heti vàhemmàn muukalaisolo:-D Tuo pyjama oli varmaan se raskauttavin todiste:-D

  VastaaPoista