perjantai 17. huhtikuuta 2009

Blogin nimen etymologia

Mistä nimi "Taitekohta"? Miksi juuri se kaikista suomen kielen tarjoamista mahdollisuuksista?

Siksi, koska blogin synty ja kasvu ajoittuvat yhteen elämäni taitekohtaan, tai pikemminkin monen taitekohdan taitekohtaan. Valmistun (edelleen jaksan lisätä: toivottavasti) kesällä, mittariin naksahtaa 25. vuosi ja ulkomaille muuton myötä lopettelen monen monen vuoden kaukosuhdetta - siitä tulee siis pelkkä suhde, tavallinen suhde, kahden aikuisen ihmisen normaali perussuhde.

Näiden tiedonhippusten perusteella voin jo aavistella, millaista blogin sisältö tulee olemaan seuraavina kuukausina.

Huhti-toukokuu: valtaisaa graduahdistusta, tuskailua, erilaisten gradusta johtuvien pelkotilojen kuvailua, tunteellista vuodatusta liittyen opiskelukaupungistani pois-pois-poismuuttoon sekä muutama kulttuurien kohtaamisia syleilevä raportti puolanmaalta. Valtaisaa hehkutusta, jos Suomi voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden.

Kesäkuu: edelleen graduahdistusta - ehkä tavallista poikkeavan kiihkeään sävyyn, sillä paljon pitäisi olla jo tehtynä, mutta jotenkin tuntuu, ettei ehkä sittenkään ole - viisaudenhampaita koskevia murheita, juhannuksella fiilistelyä.

Heinäkuu: jonkinlaisesta ikäkriisistä raportointia, Suomen kesän ihastelua (tai vihastelua riippuu siitä millainen sää tulee silloin olemaan), todennäköisesti lisää graduahdistusta ja kaukosuhteen päättymiseen liittyviä tunnelmia.

Elokuu: hiusten repimistä, kun yritän mahduttaa elämäni pariin matkalaukkuun sekä sentimentaalista, lähes pateettista isänmaanrakkautta pakkaamisen ja lähdön kynnyksellä sekä ensimmäiset hämmentyneen tunnustelevat viestit saapasmaasta.

Syyskuu? Ei aavistustakaan - mitä mielessäni mahtaa vilistä kun ympäristöni sääntöineen, maisemineen, tapoineen kaikkineen muuttuu kertaheitolla ... pysyvästi? Onko muu maa mansikka vai mustikka? Se selviää silloin!

4 kommenttia:

 1. Tämä sisällönkuvaus vakuutti, menet blogilistaseurantaan heti paikalla! :)

  VastaaPoista
 2. Ihan kuin minä viime syksynä. Niin niin tuttua. Tulen seuraamaan myös mansikkamustikkaa.. Tervetuloa takaisin blogin pariin :)

  VastaaPoista
 3. Lokakuu: Sari tulee käymään.... no, ehkä ei, mutta toivottavasti pian! Sinä ja Italia, kaksi kärpästä yhdellä iskulla :)

  VastaaPoista
 4. Hui enpä ole saanut kommentoitua:-D

  Starlene - kiva, että vakuutuit;-))

  Jaana - kiitos, tällä kertaa yritän myös pysyä tämän parissa:-D

  Sari - hih, aika hyvin täydennetty;-) Täytyy katsoa, milloin tulee sopiva sauma!

  VastaaPoista