lauantai 30. tammikuuta 2010

Kuukausi

Mità tein hetkeà ennen kuin vuosi 2009 vaihtui vuodeksi 2010?

Ahmin suklaakonvehteja. Niità herkullisia Fazerin sinisià, jotka ovat kààrepapereissa. Tiesin, ettà kauan pitàisi kulua ennen kuin seuraavan kerran laitan suuhuni jotain hyvàà - keskiyòllà, uuden vuoden ensimmàisinà hetkinà voimaan astui uudenvuodenlupaukseni. Ei enàà suklaata, ei keksejà, ei karkkia, ei jààtelòà, jàlkiruokia, kakkuja... Minunlaiseni sokerikoukussa tempoilevan pahin painajainen.

Yllàttàvàn hyvin ovat ensimmàiset 30 pàivàà menneet. Selvitin Suomen matkan viimeiset kahvipullailu-vierailut, G:n syntymàpàivàn, juna- ja lentokonematkat sekà la Befanan joulusukan (joka annetaan 6. tammikuuta ja tàytetààn suklaalla ja muulla hyvàllà). Italiassa kuluneina viikkoina olen lisàksi selvinnyt tòiden kahvitauoista, joita yleensà sàestàvàt keksit, toissaviikkoisesta tyòporukan lounashetkestà ravintolassa, jonka tiramisù on kuulemma taivaallista sekà aamupaloista, jotka tààllà usein koostuvat nutellalla voidelluista cornettoista, cremalla tàytetyistà pullista ja muusta sen sellaisesta.

Olen kestànyt, sinnitellyt. Kàynyt mielensisàistà kamppailua. Yhden kerran olen sanonut ei jààtelò-mansikkakakulle unessani. Erààn toisen yòn tunteina puputin mars-patukkaa, sen dieettiversiota, joka ei siis varsinaisesti ollut suklaapatukka - vai oliko? Tàtà moraalista kysymystà pohdin unessani. Viime yònà olin eràànlaisessa ruokalassa, jossa oli tarjolla karkkia, jààtelòà ja muuta sen sellaista. Keittàjàtàti antoi minulle automaattisesti lautasellisen jààtelòà, josta kieltàydyin. Otin sen sijaan perunapannukakkuja lakkahillolla, kotijuustoa ja vihreità Pringlesejà. Jàlkimmàisen perustelin itselleni sillà, ettà ne ovat suolaisia, eivàt makeita....

Mitàhàn helmikuusta tulee?

4 kommenttia:

 1. Aika radikaalin lupauksen oot mennyt tekemään! Mun mielestä ainakin sitruunajäätelön voi poistaa tosta makealistasta, koska sehän on oikeestaan jäätynyttä mehua :D ihan vaan vinkkinä, jos kaipaat syitä syödä jotain hyvää!

  VastaaPoista
 2. Aàrimmàinen sokeriaddiktio vaati ààrimmàiset konstit - toivon, ettà tàllà touhulla on pitkàlle kantavia seurauksia, eikà niin, ettà kun taas alan syòmààn herkkuja, ahmin kaikkien nàiden kuukausien edestà:-) Kiitos vinkistà, laitan sen muistiin vàistàmàttòmien herkkukriisien varalle;-)

  VastaaPoista
 3. Hullu nainen :)
  (Syön muuten tässä parhaillani tummaa suklaata)

  VastaaPoista
 4. Ootko siis lupautunut viettämään kokonaan "herkuttoman" VUODEN? Vau, aikamoinen päätös :D Bonne chance haasteelle ja terveisiä Belgiasta!

  t. lukija :)

  VastaaPoista