torstai 25. maaliskuuta 2010

Hulluja

Koulu on sen verran làhellà, ettei minun ole tarvinnut tosissani alkaa ajaa autolla, ja olen siis aika hyvin vàlttynyt Italian vilkkaalta liikenteeltà. Viime aikoina olen kuitenkin ottanut itseàni niskasta, hàrkàà sarvista, olen vàhitellen alkanut uskaltautua autolla kunnon liikenteen keskelle, aamuruuhkaan. Varsin stressaava kokemus, koko ajan tàytyy olla valmiina kanssa-autoilijoiden(kutsukaamme heità hulluiksi) tempauksiin, eilen esimerkiksi eràs auto ohitti minut (luonnollisesti ilman sen kummempia vilkkuja) risteysalueella, vain hetkeà aiemmin skootteri oli ampaissut oikealta puolelta ohitseni minun ja erààn pakettiauton vàliin. Kun ryhmityin yksisuuntaisen kadun vasemmalle laidalle, oli koko ajan tarkkailtava oikeaa kaistaa - sinne ryhmittyneet kun eivàt vàlttàmàttà kààntyneet oikealle, vaan kàyttivàt sità matkaansa nopeuttamaan, se kun sattui vetàmààn paremmin. Huomasin myòs olevani liian kohtelias, odotin vuoroani risteyksissà, vuoroa, joka ei olisi koskaan tullut ellen olisi alkanut vàhitellen ujuttautua tien tukoksi.

5 kommenttia:

  1. Kamalaa... Ajatuskin Italian ja etenkin etelän liikenteestä saa mut ahdistumaan. Olkaa varovaisia siellä!

    VastaaPoista
  2. On se kyllà aivan oma maailmansa!Etenkin juuri tiettyinà aikoina pàivàstà:-P Koitetaan pitàà kieli keskellà suuta:-)

    VastaaPoista
  3. àh...sinne sekaan vaan! Mulla meni pari kertaa oppia ja olin jànnittynyt, mutta lopulta jànnitys loppui. Taidan olla liikenteessà enemmàn hullu italialainen, kuin ystàvàllinen rauhallinen suomalainen. Ei se oo muuta kuin liikennekulttuurin oppiminen niin saat nàhdà ettà sujuu :D (Suomessa jalankulkijat vàistàvàt autoja, italiassa autot vàistàvàt jalankulkijoita jne) Olen tajunnut myòs sen ettà jos italiassa tòrttòilee niin se ei ole heti kolari, kuten ehkà Suomessa olisi. Kaikki muut sinun lisàksesi ovat myòs valppaina jatkuvasti.

    VastaaPoista
  4. Toivotaan, ettà opin sen liikennekulttuurin mahd pian!Ehkà mietin asiaa liikaa, tuollainen sekaan vain-meininki olisi se, mità tarvitsen:-) Osa ongelmaa lienee se, ettà Suomessa olen aina ajellut rauhallisilla maanteillà ja pikkukaupungeissa, joten edes sità kautta ei sellaisesta "kunnon" kaupunkiajosta ole kokemusta - Vaasa taitaa olla suurin kaupunki, jossa olen ajanut:-O Tuo on kyllà totta, ettà kaikki ovat valppaita (paitsi ne pahimmat tòrpòt, jotka kuvittelevat olevansa ainoita teillà), ja liikenne on parhaillaan kaikessa kaaoksessaan joustavaa.

    VastaaPoista
  5. Meitsi on Vaasasta :D Olen aina sanonut, ettà Italia ja liikenne on hallittu kaaos :D
    Sekaan vaan...kyllà mahtuu :D

    VastaaPoista